Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 2

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

20 лютого 2012

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>
 

«БРОНЗОВИЙ» УЖИНОК «ХЛІБОРОБА-ЛІСУ»

Шахворостівська команда «Хлібороб-Ліс» у минулорічній першості району після не зовсім упевненого старту так спуртувала затим, що в підсумку виборола «бронзу» - третє місце. А віншування колективу пройшло тільки недавно через у тому числі і його участь у розіграші Кубка міста, зупинившись за крок до фіналу. Далі – виступ у першості м.Миргорода з міні-футболу.

Того зимового вечора в затишному Будинку культури с.Шахворостівки зібралися футбольні вболівальники, ветерани найпопулярнішої у нас гри, меценати, словом усі небайдужі до спорту і зокрема до футболу люди, щоб привітати своїх улюбленців із футбольної команди «Хлібороб-Ліс» із «бронзовим» фінішем торік.

А досягнути успіху в солідній компанії було ой, як нелегко. Вдалося шахворостівчанам обійти, наприклад, екс-чемпіонів району ФК «Ромодан», ФК «Попівка», а також «Олімпію»(Савинці), що набирає великої потуги. Щоб піднятися вище, забракло буквально кілька очок. Вдалий виступ колективу став можливим насамперед завдяки всебічній підтримці команди з боку депутата обласної ради, начальника Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрія Тараненка. Це і зміцнення складу дружини, і придбання футбольної форми, взуття та м’ячів, і впорядкування стадіону.

Вручаючи «бронзові» відзнаки гравцям «Хлібороба-Лісу», начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Дорогань та сільський голова Юрій Галигін побажали команді не зупинятися на досягнутому, а здобути нагороди вищої проби. У свою чергу футболісти подякували всім меценатам і людям, що сприяли так чи інакше завоювати медалі. Без допомоги депутата обласної ради Юрія Тараненка, копіткої праці начальника команди Олександра Бублія, доброчинців Івана Кібця, Віталія Крижанівського, Івана Панкова, Сергія Кривчуна, Валентина Тарана, Віктора Фесенка в призери районної першості шахворостівські футболісти навряд чи й пробилися.

Анатолій Коваленко,
представник футбольної команди «Хлібороб-Ліс»

16 лютого 2012

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

УЛЮБЛЕНЕ «БЛЮДО» - ТЕНІС

Зазвичай у ПТУ №44 м.Миргорода до Дня училища влаштовуються спортивні змагання з настільного тенісу, міні-футболу, шахів і шашок. Словом, проходить справжнє спортивне свято. Серед аматорів малої ракетки найвправнішими виявилися учні з 21-ої кухарів Наталія Коровайна, Яна Сидоренко, Тетяна Манжура і Владислав Микитенко, а також  Максим Правдивий і Олег Лакатош(обидва – 11 ТМШП).

У турнірі з міні-футболу взяло участь 9 команд. Дружина 21-шої електриків у складі Дмитра Шматка, Максима Радченка, Олександра Короткого, Олега Максименка, В’ячеслава Полякова, Дмитра Гончаренка, Олексія Полякова і Віталія Трофимчука здобула першість.

По завершенню турнірної боротьби пройшло спортивне свято за участі чотирьох команд І-го курсу. Переможцями та призерами в комплексному заліку стали відповідно 11-та електриків, 11-та кухарів, 11-та мулярів. А команда працівників ПТУ№44 м.Миргорода – чемпіон ПТНЗ області з волейболу провела товариську зустріч із командою санаторію ім.М.В.Гоголя.

Анатолій Бондаренко    

10 лютого 2012

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>
БОМБАРДИРИ


Станом на 01.02.2012р
Перша ліга

Олександр Назаренко ( Олімпія 1) – 13
Сергій Руденко ( ФК Полив’яне)   –   9
Олександр Безуглий ( Олімпія 1) –     7

Друга ліга

Костянтин Шеремет ( Олімпія 2) –                    11
Олександр Гега ( Колос 2) –                                  11
Олександр Біліченко ( «Прогрес» Сагайдак) – 11

У матчі команд другої ліги гравець ФК «Зуївці»  Василь Шарга встановив особистий рекорд результативності, забивши у ворота суперників 8 голів в одному матчі.

30 січня 2012

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>
ФУТЗАЛЬНИМ ПРИСТРАСТЯМ РОЗГОРЯТИСЬ

Хоч звучить затерто та банально, але згідно із ситуацією та настроями: в природі повернуло на мороз, а в спортивних залах Полив’янської та Великосорочинської ЗОШ(директори Наталія Павлова й Іван Солод) спекотно по-літньому. Що ж спричинило таке високе підняття градусу? Ясна річ, футзальні баталії чергової, вже третьої за ліком відкритої першості Миргородського району. На її старті трапилася заминка все через ті ж погодні умови: заметілі перешкодили окремим командам-учасницям  дістатися місць проведення змагань. Доведеться ущільнюватися в наступні турнірні дні, щоб першість успішно завершилася.
Футболісти, знудьгувавшись таки за м’ячем, з неабияким азартом копають по ньому в просторих приміщеннях і за присутності доброзичливих і гостинних господарів та глядачів, радуючи результативністю і змістовними діями вболівальників. У першій, сильнішій, лізі очікувано на горі турнірної таблиці савинцівська «Олімпія-1», що серйозно готувалася до змагання. Проте великосорочинський «Колос-1» і яреськівський «Авангард» за втраченими очками не поступаються «олімпійцям».
І в другій лізі тон, власне, поки що здають команди з тих же населених пунктів, за винятком представників Шишацького району.   

30 січня 2012

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>
ФУТЗАЛЬНА ТРІАДА

Уже цієї суботи на спортивних базах сіл Великих Сорочинців і Полив’яного стартує 3-ій відкритий чемпіонат Миргородського району з фут залу, який пройде в двох лігах. У першій гратимуть «Колос-1»(Великі Сорочинці), «Олімпія-1»(Савинці), «Нива»(Баранівка), «Ротор»(Миргород), ФК «Полив’яне», «Авангард»(Яреськи), «Зоря»(Гоголеве), ФК «Ромодан-1», ФК «Ромодан-2», ФК «Шишаки». У другій – «Колос-2»(Великі Сорочинці), «Олімпія-2»(Савинці), «Старт»(Хомутець), «Псел»(Великий Перевіз), СФГ «Татарчук»(Зубівка), «Зоря»(Солонці), «Прогрес»(Сагайдак), «Промінь»(Білики), ФК «Зуївці», ФК «Комишня», ФК «Кибинці». Всього 21 колектив.

У с.Великих Сорочинцях  зустрічаються:
21 січня, субота
9.30  «Зоря»(Гоголеве)-«Колос-1»
10.45 «Авангард»-«Зоря»(Гоголеве)
12.00 «Колос-1»-«Авангард»

10.10 «Олімпія-2»-«Зоря»(Солонці)
11.20 «Зоря»(Солонці)-СФГ «Татарчук»
12.35 СФГ «Татарчук»-«Олімпія-2»
І далі поєдинки за участю ФК «Кибинці» за окремо розробленим календарем, а також зустрічі
 «Старт»-«Псел»
 «Колос-2»-«Старт»
 «Псел»-«Колос-2»

У с.Полив’яному:
21 січня, субота

9.30 «Ротор»-ФК «Полив’яне»
10.10 ФК «Шишаки»-«Нива»
11.30 ФК «Полив’яне»-ФК «Шишаки»
12.10 «Ротор»-«Нива»

10.50 «Промінь»-«Прогрес»
12.45 «Прогрес»-ФК «Зуївці»
13.20 «Промінь»-ФК «Комишня»
14.00 ФК «Зуївці»-ФК «Комишня»

22 січня, неділя

10.30 ФК «Ромодан-2»-«Олімпія-1»
11.10 «Олімпія-1»-ФК «Ромодан-1»
11.45 ФК «Ромодан-2»-ФК «Ромодан-2»

18 січня 2012

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

У 2012 – ІЗ НОВИМ ГОДИННИКОМ

Традиційний передноворічний турнір із боротьби дзюдо серед юнаків 2000-2004 р.р. народження за участі близько ста учасників пройшов у м.Комсомольську. Представники Миргородщини, а це вихованці районної ДЮСШ «Колос» під орудою великосорочинського тренера Сергія Голінки, посіли 5 призових місць. Артем Пінчук виборов перше, Владислав Бордюх – друге, а на третьому – Євген Цись, Назар Кучеренко і Максим Васюк. Нагороджував найбільш успішних сам Дід Мороз, причому нашому Артемові – найтехнічнішому дзюдоїстові, вручив наручного годинника. Не забув старенький відзначити й наставника наших земляків, хто регулярно відкриває все нові й нові імена прихильників цього виду боротьби. 

Володимир Гришко, директор районної ДЮСШ «Колос»  

6 січня 2012

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

НА ПОКЛИК ДУХУ ОЛІМПІЙСЬКОГО

Навряд чи багато знайдеться, чи й узагалі зустрінеться таких ДЮСШ з контингентом вихованців виключно із сільської місцевості, де б, підбиваючи підсумки року, що минає, на традиційних педагогічних радах йшлося про чемпіонів не району, навіть не області або республіки – а світу! А от тренери-викладачі Миргородської районної ДЮСШ «Колос» на своєму останньому зібранні напередодні Нового, олімпійського 2012 року мали щасливу нагоду не вперше вітати свого колегу заслуженого тренера України Сергія Отиська (с.Хомутець) ще з чотирма світовими чемпіонами(Сергії Силка і Лень, Ігор Гавришко, Іван Дьомін), які в змаганні з гирьового спорту серед юнаків, юніорів і дорослих здобули разом 10 найвищих титулів! Здоровили з рідкісним досягненням Сергія Отиська присутні на педагогічній раді начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Дорогань, голова районної організації ВФСТ «Колос» Петро Стукало. Додамо, що Сергій Володимирович підготував ще й 4-х першорозрядників, 5-х кандидатів у майстри, 2-х майстрів спорту України(Олександр Пузій, Сергій Юрченко), майстра спорту міжнародного класу(Сергій Силка). У підсумку Хомутець виховав 6-х чемпіонів світу, 1-го срібного призера й 2-х бронзових медалістів світових форумів.

На чемпіонатах та змаганнях Кубка України – 14 найвищих нагород, 7 других і 5 третіх місць. Тому цьогоріч Сергій Володимирович Отисько й удостоєний звання заслуженого тренера України.

Спортсмени відділення боротьби дзюдо і самбо(тренер-викладач Сергій Голінка, с.Великі Сорочинці)  в минулому році взяли участь у 15-ти офіційних змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів, здобувши 74 нагороди. Причому дві бронзи із самбо(Яна Бакланова і Валерія Бойко) – на чемпіонаті України.

На всеукраїнському рівні срібло(дзюдо) вибороли Дарія Даценко і Назар Кучеренко, золото – Марина Стрижак.

Поруч із вже бувалими в бувальцях Віталіною Музирею, Іриною Кулешовою, Олександрами Молочком і Явтушенком підвищують майстерність і набувають змагального досвіду юні вихованці великосорочинського педагога Сергія Голінки Юлія Харченко, Валерія Бойко, Ірина Хорошковата, Дарія Даценко, Марина Стрижак…

До складу збірної області з боротьби дзюдо входять Віталіна Музиря, Максим Пелих, Олександр Явтушенко; з боротьби самбо Яна Бакланова, Валерія Бойко, Юлія Харченко, Руслана Ажажа.

Честь спортивної школи, району, товариства захищали вихованці Сергія Івановича і в змаганнях із вільної боротьби.

Вінцем року можна назвати чемпіонат області серед юнаків і дівчат 1997-1999 р.р.н. із самбо, який пройшов на спортивній базі ЗОШ с.Великих Сорочинців, де завойовано 5-ть перших, 5-ть других, 5-ть третіх місць. На цих змаганнях Сергій Голінка виявив себе і як вправний організатор і сучасний менеджер.

Цілеспрямовано і плідно функціонує відділення вільної боротьби у с.Дібрівці(тренер-викладач Олексій Кваша), попри обмежений учнівський контингент. Його вихованці взяли участь у 7-ми офіційних змаганнях та турнірах обласного масштабу(9нагород, із яких одне перше місце, два других, шість третіх). Традиційно в с.Дібрівці проводяться турніри до Нового року і 2-го травня, на які прибувають солідно підготовлені спортсмени не тільки з нашої області. Це тому, що Олексій Васильович залучився підтримкою директора місцевого сільгосппідприємства, ЗОШ та підприємців.

Ціле десятиліття, з першого ж дня заснування відділення легкої атлетики в районній ДЮСШ «Колос» самовіддано там працює тренером-викладачем учитель фізичної культури Трудолюбівської ЗОШ Валентина Крупенич. Її вихованці виборювали 9 років поспіль звання чемпіонів району, кращі з них перемагали навіть на обласних змаганнях. Фізична й психологічна підготовка наших юних легкоатлетів на належному рівні, однак набагато краще матеріально-технічне забезпечення конкурентів із інших районів дає їм суттєвий додатковий ресурс. Після тренувань на асфальті чи землі виходити на чудове синтетичне покриття бігових доріжок ще й без відповідного взуття представникам Миргородщини вельми дискомфортно. Тому гідно виглядати в суперництві з вихованцями легкоатлетичних відділень ДЮСШ Лубен, Гребінки, Кременчука неймовірно важко. Втім, Владислав Половий у змаганнях із двоборства(молодша група) на другому етапі в Гребінці був першим у бігу на 60 м, а на 600 – п’ятим через прикре падіння. У загальному заліку він другий. 3-тє місце на 600 м посів Олександр Кривчун. У старших Олександр Додусенко і Дарина Віщун були за крок до призових місць у багатоборстві. Зате остання фінішувала 3-ою в бігу на 60м, а Ельміра Аббасова – другою на 300м.  

Усього ж вихованці відділення взяли участь у 5-ти змаганнях, зокрема і в Гребінці на відкритій першості Полтавщини серед юнаків і дівчат. Там Марина Пелих показала 3-ій результат у штовханні ядра, а Оксана Радченко і Марина Цуркан зупинилися за крок від призових місць у стрибках у довжину і бігу на 800 м. Щоб стабільно отримувати високі результати нашої юної зміни з легкої атлетики, спортивні функціонери мусять хоча б поліпшити умови для їхніх занять і виступів.

На завершення про короля спорту – футбол. Цьогоріч відсутність коштів завадила юним футболістам із Ромодану(тренер-викладач Віктор Клочко) взяти участь у першості області серед ДЮСШ юнаків 1996 р.р.н. Його вихованці поповнили основний склад команди ФК «Ромодан», яка виступає  в районному турнірі. Натомість набрана група хлопчаків 1999-2000 р.р.н. Те ж саме і в с.Попівці(тренер-викладач Сергій Лубенець). Юні попівчани Іван Момот, Віталій Шишка, Олег Крамаренко і Андрій Зуєв уже грали за місцеву «Ниву» в першості району.

Тому ще на початку сезону-2011 наголос було зроблено на підготовці юнаків із Комишні (тренер-викладач Олександр Кириченко), змагатися яких заявили в турнірах дорослих колективів(також і з футзалу).І, наприклад, тільки у півфіналі «Весняного кубка» району дружина ДЮСШ «Колос»-«Агротех-Гарантія» поступилася майбутньому переможцеві – СК «Петрівці». Участь у жорстких протистояннях допомогла юним комишнянам успішно зіграти на обласному й всеукраїнському рівнях із ровесниками. Зокрема вони захищали честь Полтавщини на змаганнях ЦР ВФСТ «Колос» під девізом «Даруймо радість дітям». У фінальній пульці(м.Скадовськ Херсонської обл.) юні земляки посіли 4-те місце з-поміж 8-ми колективів, ставши, за словами фахівців, своєрідним відкриттям фіналу. До речі, майбутнім чемпіонам(команда Миколаївської обл.) комишняни поступилися тільки в серії післяматчевих пенальті(основний час – нічия), а в грі за 3-тє місце пропустили єдиний і вирішальний гол після пенальті, висмоктане одеським арбітром із пальця. Звісно, що було страшенно прикро, та 4-те місце в змаганні всеукраїнського масштабу – високе досягнення селищної команди.

Словом, торік фізкультурно-спортивне життя на теренах Миргородщини ще більш пожвавилося в учнівському й студентському середовищі. Принаймні підготовка нами статистичного звіту за минулий, 2011 рік, налаштовує на оптимістичний лад. Із олімпійських видів спорту набрано 1544 очки, з не олімпійських – 14221 очко. Сума – 15765 очок.

На педагогічній раді було затверджено розклад занять районної ДЮСШ «Колос» із 1 січня 2012 року. Всім тренерам-викладачам вручені подяки і грошові премії, за що особлива вдячність директорові ТОВ «Савинці», депутатові районної ради Тетяні Ситник. У цей рік – особливий, олімпійський – спортивним працівникам личило б потрудитися в поті чола.

Володимир Гришко, директор районної ДЮСШ «Колос»                             

6 січня 2012

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>
На 'Тріумфатор Гришко'.
Вітаю з перемогою!
Так тримати!

25 грудня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

ТРІУМФАТОР ГРИШКО

Не зрадив своїй звичці приводити команди під власним наставництвом до горішніх місць у футбольних змаганнях  Володимир Гришко. У його активі досягнення миргородських і великобагачанських колективів від обласного рівня до всеукраїнського масштабу. Чергового добився  цього разу на регіональному турнірі з міні-футболу, хід якого висвітлювався на нашому сайті – від етапу 1/8 фіналу відкритого Кубка Лубен.

А вже у фіналі «Олімпія-2»(Савинці) під орудою Володимира Гришка зітнулася з кращою за результатами попередніх етапів розіграшу цього трофею лубенською дружиною «Сава і Ко». Пересторог щодо можливої перемоги представників Миргородщини вистачало. Чуже поле, проблеми суддівства, глядацька підтримка, досвід лубенців…Утім, і гравці в обоймі Володимира Гришка, з якими він тріумфував ще в далекому 1997 році, не в тім’я биті.

«Олімпійці» вели в рахунку впродовж усього двобою, змушуючи опонентів докладати неймовірних зусиль, аби встановлювати рівновагу. На голи Олександра Овдієнка і Дмитра Дубницького лубенці відповідали миттєво. Щоправда вдруге це їм вдалося через потрійний рикошет від наших Дмитра Ниценка, Юрія Баштового і Володимира Цибулька. Зате на гарматний удар з підйому, як у зоряні часи, Юрія Баштового в суперника вже духу не вистачило! «Олімпія-2», перемігши компанію «Сави» - 3:2, здобула на теренах господарів Кубок Лубен. Треба зазначити, що фіналісти на майданчику вели себе по-джентльменськи, як і личить справжнім футболістам. І арбітри були їм під стать. Побільше б таких змагань і таких організаторів.

Успіх савинцівського колективу вельми актуальний, наочно повчальний в екстраполяції на стан нашого футболу в вимірах трохи вищих за містечкові.

 

Олексій Полив’яний      

25 грудня 2011


... 2


  Закрити  
  Закрити